Najina skupna pot se je “uradno” pričela 11. novembra, ki je za Angolo eden najpomembnejših datumov: dan neodvisnosti. Naključje? :)

Sva Barbara, plesalka od svojih prvih korakov, ki jo je v raznovrstnem plesnem udejstvovanju prevzel predvsem klasični balet, in Matej, ki je, kljub nenehnem prizadevanju svoje mame, ples odkril šele s salso pred približno 10 leti.

S kizombo sva se prvič srečala leta 2010 (hvala, Krista), zasvojila pa naju je leto kasneje na festivalu Batuke v Londonu (hvala, Iris de Brito in Studio Afro Latino). Od takrat naprej sva v raziskovanje kizombe vložila na stotine ur z najboljšimi inštruktorji na svetu.

Z željo po vsakodnevnem napredovanju sva zaplavala celo v argentinski tango. Iskala sva podobnosti obeh plesov v zaprti drži in skoraj znanstveni pristop vrhunskih Blaža in Andreje iz BA Tanga nama je približal kompleksnost tanga ter hkrati odprl novo raven zavedanja v plesu in poučevanju.

Zadnja leta skoraj ni prostega dneva, ki ga ne posvetiva učenju kizombe*.

Srečali naju boste na številnih festivalih in vikend delavnicah, za poglobljeno delo pa se najraje odločiva za individualne ure z inštruktorji in kompleksnejše programe, namenjene učiteljem.

Učila sva se praktično pri vseh, ki v svetu kizombe nekaj pomenijo. Prav vsi so obogatili najino kizombo, največ pa gotovo dolgujeva Ricardu in Pauli iz Afrolatin Connection za prve trdne temelje ter seveda Petchuju in Vanessi. Skupaj s skupino Kilandukilu so naju popolnoma uročili (tekom rednih in alumni programov za certificirane instruktorje kizombe in sembe v Lizboni), midva pa sva jim seveda le hvaležna ... :)

KIZOMBA.SI

S Kizomba.si želiva deliti najino občutenje tega čudovitega plesa. Korak za korakom, z vso pozornostjo na pomembne malenkosti. Prinesite dobro voljo in gnala vas bova, dokler ne bo vaša kizomba prizemljena, lahkotna in v popolnem sožitju s partnerjem.

Z veseljem deliva, a najina motivacija je predvsem sebična: tako kot uživava v kizombi v portugalsko govorečih afriških skupnostih, želiva uživati tudi v Sloveniji ;) Ste pripravljeni?

* in plesanju dolgo v noč, seveda :) Najraje v afriških klubih. Verjemite, tam je energija povsem drugačna – tista prava ...

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje (podrobnejše pojasnilo). Ali se strinjate, da v vaš računalnik shranimo piškotke za ta namen?

DA (skrij to obvestilo)

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje. Ali se strinjate, da v vaš računalnik shranimo piškotke za ta namen?

DA (skrij to obvestilo)

Kaj so piškotki?

Izsek razlage Informacijskega pooblaščenca v Republiki Sloveniji: »Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati promet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. ...« Nadaljevanje na sledeči povezavi: odprite datoteko PDF

Na tem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke:

  • Google Analytics - trajen piškotek za merjenje in statistiko obiskov.
  • Youtube - piškotki, ki se namestijo ob predvajanju videa.
Preklic vašega soglasja za uporabo piškotkov
Zapri